петак, 15. јул 2016.

Summer Tips: Sunčanje

Izlaziš iz vode, tvoja duga puštena kosa se lepi po telu, tražiš svoj suncobran dok vreli pesak prži tvoja stopala, a sitno kamenje se zabada u njih. Ležeš na peškir, sunce u zenitu, mažeš kremu sa visokim faktorom, ali, kada se vratiš kući, ipak si kao rak na ražnju. Spiraš se ledenom vodom, ali, nedugo zatim puštaš vrelu kako bi se ugrejala iako je napolju +40. Verujem nikome drag scenario, ali barem jednom ste ovo osetili. Ipak, ne mora sve ovako da bude. Ostanite uz moj blog ovog leta, očekuje vas gomila summer tips postova, gde ćete naći bar jednu korisnu činjenicu. Krenimo odmah!1. U širokom luku izbegavajte sunčanje u periodu od 11h do 16h. Tada se najčešće stvaraju opekotine jer je sunce najjače, i može jako loše uticati na vašu kožu. Odspavajte, pojedite ili popijte nešto, ali ukoliko je moguće ne izlažite se suncu. 

2. Prvih par dana sunčanja mažite kremu. Ne morate uzimati jake faktore, sve zavisi od pigmenta kože. Meni kreme nisu potrebne jer sam tamnoputa i vodim računa o boravku na suncu. Imajte na umu da mesta kao predeo ispod očiju, stopala, pazuh takođe gore, a te "sitne" opekotine mogu najjače da vas bole. 

3. Kremu nanesite posle svakog kupanja!

4. Veoma je bitno da zaštitite glavu i oči. Obično se savetuju šeširi ili naočare, ali meni to jako smeta, jer imam osećaj da će mi se glava rastopiti, ako je to slučaj i sa vama, glava neka vam bude u hladu, ili ispod peškira.

5. Prilkom sunčanja, voda iz vas isparava, zbog toga, uvek imajte flašicu vode uz sebe kako slučajno ne bi došlo do dehidriranja (iako nisu prečesti slučajevi, bolje sprečiti nego lečiti).

6. Kako vam usne ne bi pocrvenele, nadule se i ispucale, koristite labelo, najbolje bi bilo neko sa faktorom, ali ako ga nemate kod sebe i obično može poslužiti. Ne želite da od peckanja ne možete da govorite.

7. Koristite gelove za tuširanje na bazi ulja, nikako one koje sadrže sapune koji isušuju kožu. Po ovim vrućinama ne treba dovoditi kožu do isušivanja.

8. Nikako se ne tuširajte vrućom vodom, koliko to god nekad izgledalo privlačno. Ipak, ne treba koristiti ni potpuno hladnu vodu, mada, to retko kome prija. Radije se opredelite za mlaku vodu, koja je ipak više hladna nego topla.

9. Obratite pažnju i na ishranu, treba unositi što više vitamina, ali ne prejaku hranu. Pogodne su šargarepe (u svežem obliku), limun, orašasti plodovi, riba, jaja, žitarice..


Lepo se provedite na sunčanju, uskoro post o bržem potamnjivanju! :*

9 коментара:

 1. Veoma koristan post. Pridrzavam se svega ovoga i opet uspijem izgoriti jer samo jako svijetle puti.

  http://anastasijasblog1.blogspot.hr/

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala ti, pa, onda ti preostaje jogurt na leđa pred spavanje prvih par dana :) <3

   Избриши
 2. Jako koristan post i super ideja!

  Ako hoćeš posjeti moj blog jer je u toku natječaj povodom 100 članova, a o kakvom natječaju se radi saznaj ->> petra-s-life-blog.blogspot.hr

  ОдговориИзбриши
 3. Super je post,drago mi je sto si se vratila <3!Slazem se sa svim savetima!

  perfecthigh136.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 4. Hvala! Definitivno ce koristiti :)

  https://myfirsttextvm.blogspot.ba/

  ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...