субота, 13. август 2016.

Nacionalni park Lovćen, Crna Gora
 "Nacionalni park Lovćen se nalazi u jugoistočnom delu Evrope, u Crnoj GoriNacionalni park obuhvata centralni i najviši deo lovćenskog masiva, površine 6.220 hektara. Nalazeći se na granici dve sasvim različite prirodne celine, mora i kontinenta, Lovćen trpi uticaje oba klimatska tipa. Specifičan spoj životnih uslova uslovio je razvoj raznovrsnih bioloških sistema.
Na području ovog nacionalnog parka značajnu vrednost čini kulturno-istorijsko nasleđe. Svojevrstan arhitektonski relikt, vredan pažnje, predstavljaju čuvene lovćenske serpentine. Stari put od Kotora vijuga uz Lovćen do Njeguša, živopisnog planinskog sela, u kojem se nalaze rodne kuće Petra II Petrovića Njegoša, znamenitog crnogorskog vladike i pesnika iz XIX veka i poslednjeg vladara Crne Gore, kralja Nikole I Petrovića."

Jako je visoko, nisam sigurna koliko ima. Od dela gde kupujete karte koje se plaćaju 2 eura po osobi (mladji od sedam godina besplatno) ima 13km do Lovćena, a nakon 6km mozete videti Ivanova korita. Uvek ima turista, mada najmanje sa naših prostora. Kada ostavite automobil ima puuno stepenika do samog vrha, ali postoje delovi na kojima se mozete odmoriti ako niste u kondiciji hah. 

Kada se popnete sve je predivno. prostrano je i jako lepo napravljeno. Ulaz do grobnice Petra II  Petrović Njegoša i vidikovac se plaća 3 eura po osobi, deca ne plaćaju. Ali, nekada vas propuste, mene jesu. Pogled s vidikovca je predivan, slika ne pokazuje ni delić stvarne lepote.

Kada se popnete uz stepenice mozete otići do statue Petra II Petrović Njegoša koja se nalazi u prostoriji čiji je plafon prekriven čistim zlatom, videćete i mnoge druge statue, oruzje iz tog perioda, njegovu grobnicu, i, izmedju ostalog prelepi vidikovac. Uzivajte u fotografijama! 
11 коментара:

 1. 0*0

  Slike su predivne !
  Prelepo mesto , ne znam šta da kažem !! Odlično za fotografije.

  ilordogaming.blogspot.com - novi post

  ОдговориИзбриши
 2. Stvarno je prelepo. Hvala na ovakvom postu, dala si mi jako lepu ideju, a to je da uskoro posetim ovaj nacionalni park :))

  http://allipreferyoung.blogspot.rs/

  ОдговориИзбриши
 3. Nikada nisam bila tamo, tako da nadam se da ću uskoro. ❤ Lovćen deluje kao prelepo mesto što ne sumnjam da i jeste, nadam se da si se lepo provela. ❤ I da, fotkice su savršene! ❤❤
  <333333333333333333333333333333333

  eslyisworldview.blogspot.com - NOVI POST o otmici Marine Joyce

  ОдговориИзбриши
 4. Super post, prelepo pises.
  Da li bi mogla da pogledas moj blog i da me zapratis ako zelis?Uzvracam, samo se javi u komentarima :)
  http://badassvampire.blogspot.rs/

  ОдговориИзбриши
 5. Predivan post draga,slike su savrsene <33!Drago mi je da ti je bilo lepo i da cu i ja imati priliku da posetim to nekada :) <33!

  ОдговориИзбриши
 6. Prelepoooo. Moji vode poreklo iz Cg ali nikada nisam bila na ovom mestu. Sada imam zelju da odem i da pogledam.

  ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...