субота, 03. септембар 2016.

Tajne uspešnih ljudi

Sigurno ste bar jednom pozelele da budete kao Ana Karenjina na početku romana, koja se ne trudi da se dokaze drugima, a privlači poglede, zavide joj, ne osudjuju je, ili pak kao Serena , ne dotiču je nebitne stvari, hoda uzdignute glave, uvek sredjena i lepa. A Jelena Karleuša? Oštar jezik, nezavisna, savšenog hoda? Jeste li se zapitali koje su tajne takvih ljudi? Pre svega, oni nisu savršeni, imaju ssvoje probleme i sve to stoji, ali u javnosti će se ipak pojaviti kao potpune dive, pa tako, danas vam pišem savete o tome. Gledajući sve te serije, filmove i emisije shvatila sam kakve mi se osobe svidjaju i šta volim kod njih.


Ovo ne znači da se trebate izmeniti u potpunosti, ali ovo je dobro znati. Ove tajne, uspešne ljude učinile su takvima i donele im mnoga dobra u zivotu, krenimoo:

1. Ne osudjuju. Ne ogovaraaju. Ne zabadaju svoj nos u tudja posla, svoje mišljenje zadrzaće za sebe. Ne zele da zapocinju tračeve i šire ih. Zive svoj zivot i uzivaju u njemu.

2. Nije ih briga za tudje mišljenje. Neće ih slomiti loš  komentar, mišljenje nebitne osobe. Imaju svoj svet, znaju ko su i šta zele, ogovaranja iza ledja ih ne dotiču.

3. Ne hvale se. Ne trude se da budu u centru paznje, da budu bolji od drugih. Mudro stoje po strani.  Ne ističu svoje zasluge, svesni su šta su uradili, postoje osobe koje to poštuju, nema potrebe da se hvale.

4. Nisu materijalisti. Novac im nije glavni cilj. Ne prodaju sebe, svoje mišljenje, svoj ponos i autoritet za novac. Čak i ako ga imaju više nego dovoljno, ne razbacuju se njime, troše onoliko koliko im je potrebno bez potrrebe da im se drugi dive kako imaju puno novca.

5. Uključeni su u svaki razgovor. Čak i ako ne govore, prate reči sagovornika, ne dozvoljavaju sebi da se tek tako isključe. Poštuju sagovornike i razgovor sa njimma je uvek prijatan.


6, Nisu arogantni. Ne smatraju sebe boljim od drugih, Razgovaraju sa svima bez obrzira na polozaj u drustvu ili finansijsku situaciju. Prema svima su jednaki, nema ulizivanja, ili omalovazavanja.

7. Odlični su timski igrači. Nije im problem da svoj trud uloze u tim, da ostvare komunikaciju sa svima. Svoje "igrače" ne smatraju konkurencijom već ih rado posavetuju.

8. Odgovorni su i pouzdani. Dolaze u zakazano vreme, nikada neće kasniti i dopustiti vam da čekate. Mozete im reći bilo šta i oni to nikada nikome neće preneti. Imajte poverenja u njih.

9. Organizovani su i znaju šta hoće. Bez obzira na obaveze svakoga dana će odvojiti vreme na to do listu za naredni period, porodicu i prijatelje. Uvek imaju vremena za sebe da se opuste i isključe iz svega.

10. Nije im teško da pohvale nekog. Nisu zavisni niti ljubomorni. Kod njih nema nikakve pakosti i nikoga neće iskoristiti radi sopstvene koristi.

Da li vam se dopadaju ovi saveti, slazete li se sa mnom?

12 коментара:

 1. Fantastičan post! U potpunosti se slažem sa svime što si napisala, svi oni imaju svoja mišljenja ali ih drže za sebe *-*

  This is my life

  ОдговориИзбриши
 2. Apsolutno se slazem s celim postom. Treba uciti od takvih ljudi. :)

  analtevss.blogspot.rs

  ОдговориИзбриши
 3. Odlican post!Slazem se u vecini stvari :)


  novi post-> Dreamer

  ОдговориИзбриши
 4. Ovo je tako originalno i savrseno! Svaka cast. Slazem se sa svime sto si napisala, takvi treba da se trudimo svi da budemo :)
  novi post:
  Teen Queen

  ОдговориИзбриши
 5. super post!
  http://littleobsessionsbyv.blogspot.ba/

  ОдговориИзбриши
 6. Super je post ❤ voljela bih da su vise ljudi takvi ❤😊

  ОдговориИзбриши
 7. Sjajan post, slažem se sa svim što si napisala ❤️😊
  Blog ti je odličan, odmah sam se učlanila :)

  http://blogbysanja.blogspot.com/2016/09/zaful-review.html

  ОдговориИзбриши
 8. Fantstican post!Sve sto si napisala je tacno,i pridrzavam se vecini stvari!
  Pratim te!
  jovanaslife.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 9. Predivno si ovo napisala. Ja jako volim i poštujem te ljude. Oni su mi uzori na neki način. :)❤

  https://sretnisanjar.blogspot.hr

  ОдговориИзбриши
 10. Bas zanimljiv post, svidja mi se stil Jelene Karleuse i mislim da bi joj prvo ukrala ormar, pa tek onda karakter xd. Inace, super si ovo zakljucila i slazem se sa svakom stavkom, samo je dosta tesko toga se i pridrzavati. Treba puno raditi na sebi.
  Pogledaj novi post kod mene: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 11. Koliko je ovo samo sjajno napisano i koliko je uz to istinito. :) Navela si zaista bitne cinjenice i mislim da bi svi u neku ruku trebalo da ih se pridrzavamo ☺ Sjajan post, jos jednom! :) :**

  Novi post: www.marsyly.com

  ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...